Обадете ни се днес: 02 862 3760

Работа


Фокусиране върху ползите от почасовата работа,
която води до работа на пълно работно време и работна виза


През последните 5 години в Австралия се разкриха 700 000 нови работни места , снижаващи нивата на безработица в страната под 5 процента. Това поставя Австралия на първо място по ниска степен на безработица сред най-развитите икономики в света. Бързо растящият брой на новооткритите места за почасова работа спомага за поддържане на постоянно ниска безработица, което е от особена важност за чуждестранните студенти, които искат да съчетават обучението си с работа.

Едно от предимствата да бъдете чуждестранен студент в Австралия е, че получавате разрешение за почасова работа (до 40 часа за две седмици). Можете да работите почасово през учебната година и на пълно работно време през ваканциите. Вашите работни права влизат в сила от деня на започване на курса за обучение. Ако сте дошли заедно със семейството си, те също получават възможност да работят до 40 часа на две седмици, докато Вие учите. Ако учите за степен Магистър или Доктор, отпада ограничението за почасова работа на Вашите близки, позволявайки им да си намерят постоянна работа. Уверете се, че спазвате законите, тъй като ако Вие или член на Вашето семейство наруши тези рестрикции, съществува реална опасност визите Ви да бъдат прекратени.

Освен легално право да работите почасово, докато сте на студентска виза в Австралия, можете да получите временна или постоянна работна виза в зависимост от Вашите квалификации, умения, опит и покриване на изискванията за издаване.

Стандартно спонсорство от бизнес е най-често използваната програма от австралийските работодатели в случаите, когато желаят да наемат чуждестранни, квалифицирани работници. Такъв работодател трябва да докаже, че не може да намери необходимия му специалист на местния трудов пазар, като по този начин се насочва към привличане на специалист от чужбина, чиито умения и професионални качества са в полза на Австралия и кандидатът ще ги развива чрез технологии и трудов стаж. Разполагаме със списък от работодатели, които търсят да наемат специалисти от чужбина по тази програма. Можете да получите повече информация по темата в секцията ни за за този тип работна виза, като проверите дали съществуват в момента австралийски работодатели, търсещи специалисти с Вашите умения.

Специализираме в асистиране при кандидатстване за спонсорирана виза подклас 457, спонсорирана виза по схема за номинация от работодателя (ENS 186), виза по схема за регионално спонсорирана имиграция (RSMS 187), наемане по трудово споразумение. Помагали сме на множество квалифицирани кадри в цялата територия на Австралия, където има недостиг в определени сфери – от столичните градове до регионални центрове, в зависимост от нуждите Ви. Наясно сме с програмите за имиграция на австралийските правителства . Всички членове на екипа ни са регистрирани имиграционни специалисти и експерти във всички детайли, с които човек се сблъсква при кандидатстване за виза.

Работата със законовите изисквания и правила относно получаване на виза може да е много объркваща и стресираща, ако визата Ви не е подготвена правилно. Възможно е да се стигне до отказ на визовата Ви апликация, което може да Ви струва скъпо, а освен това е голямо разочарование за кандидата, когато .нещата се развият по този начин. Затова оставете тази работа на нас, професионалистите. Ние ще се постараем да се съобразим максимално с Вашите краткосрочни и дългосрочни планове. Нашият екип е високо квалифициран и отдаден на мисията да помага и съветва имигрантите. Нашата награда е Вашият успех и удовлетвореност!
Служителите ни притежават разнообразни членства и лицензи, предоставящи задълбочени и адекватни познания по австралийско имиграционно право и относно трудовия пазар в страната.

Имате нужда от помощ при намиране на почасова работа, докато учите? Ние сме насреща. Нашите студенти идват от най-различни среди и социални прослойки и ние се съобразяваме с това при търсенето на работа. Повечето студенти се затрудняват да си намерят работа, тъй като им липсват нужните за това инструменти и стратегии. Често срещана грешка, която се допуска, е че студентът изпраща 50 автобиографии на различни места, а после просто чака резултат. В повечето случаи е нужна е съвсем различна стратегия при търсенето на почасова работа. Подходете към тази задача с настройка за действия, все едно търсенето на почасова работа е Вашата работа на пълно работно време.

Позитивното отношение и харизмата печелят работодателите. Една от стратегиите е да предложите да работите за няколко дни безвъзмездно, за да се докажете на работното място и да впечатлите с възможностите си. По този начин увеличавате шансовете си работодателят да Ви наеме и да се превърне във Ваш спонсор за виза. Друга стратегия е да използвате за търсене на работа социални мрежи като LinkedIn или Facebook. Това са само малка част от съветите, които можем да Ви дадем за постигане на оптимални резултати.