Обадете ни се днес: 02 862 3760

Места


sydney

Сидни


Сидни се намира в щата Ню Саут Уелс, на мястото, където са се установили първите европейски преселници през 1788 година.

Сидни е най-големия град в Австралия, с най-бързо развиващата се икономика. Населението му е около 4.6 милиона. Градът е построен около най-грандиозното, естествено пристанище в света, което очертава и формата на Сидни от създаването му. Най-известните забележителности на Сидни са сградата на Операта, мостът Харбър Бридж, историческият квартал Дъ Рокс, както и слънчевите плажове и неповторимите национални паркове.

През 2000-та година в Сидни се провеждат Олимпийските игри, разкривайки пред целия свят както съвременния модерен облик на страната, така и природните красоти. Пристанището разделя града на две части – северна и южна, които се свързват посредством моста Сидни Харбър Бридж и тунела Харбър Танъл.

Бреговата ивица на Сидни впечатлява със спиращи дъха плажове като Кловли, Бронте, Куги и най-известният плаж в Австралия – Бондай бийч. За студентите в Сидни предлагаме различни пакети със спортни занимания – каране на сърф , водолазно гмуркане, наблюдение на китове в естествената им среда и много други.

Сидни е един от най-скъпите градове за живеене, но имайте предвид, че доходите също са по-високи в сравнение с останалите части на Австралия. Образователната система на града предлага голямо разнообразие от курсове и учебни заведения. Сидни е смятан за най-евтиното място за обучение в цяла Австралия и включва множество възможности, сред които изучаване на английски език и обучение в различни професионални сфери. Заради многобройното население на Сидни, търсенето на услуги и бързо развиващата се икономика, в града се предлагат много повече възможности за образование и работа в сравнение с останалите градове на Австралия.

gold-coast

Гоулд Коуст


Ако търсите онова усещане за прекарване на лятната си ваканция, съчетано с космополитни, модерни сгради, безкрайни възможности за пазаруване и дом на най-богатите хора в Австралия, то Гоулд Коуст е правилното място за Вас. Той е дом на едни от най-богатите хора в Австралия. Тук повечето жители прекарват времето си на плажа и могат да се похвалят със завиден тен и външен вид, правейки града изключително привлекателен за млади и необвързани хора. Гоулд Коуст е домакин на празненствата по случай края на учебната година, привличайки повече от 100 000 купонджии през Ноември и Декември всяка година.

Един от най-забележителните моменти в историята на града е през 2011 година, когато Гоулд Коуст печели правата за домакинство на Игрите Комънуелт за 2018 година.

Това кара жителите да се гордеят и дава тласък за развитие на инфраструктурата на града с нови проекти, превръщайки го в космополитен град от световна класа.

Събитието е уникална възможност Гоулд Коуст да бъде представен на световната сцена и осигурява до 30 000 нови работни места и 2 милиарда австралийски долара инвестиции в икономиката. Това е добра новина за всички, които планират да учат или работят в града.

Учебните заведения в Гоулд Коуст са значително по-малко на брой в сравнение със Сидни и Мелбърн, но предимствата на щата Куинсленд, в който се намира Гоулд Коуст, са още по – качественото образование и благоприятни условия за реализация, обезпечавайки по-сигурно и дългосрочно инвестиране в образованието на човек и неговите перспективи за намиране на подходяща работа. Заради наплива от туристи през лятото в месеците от Октомври до Април се отварят много нови работни места в сферата на туризма, хотелиерството и ресторантьорството. В Study Pro се гордеем, че работим с най-добрите учебни заведения в Гоулд Коуст и Бризбейн. За нас е удоволствие да Ви помогнем да изберете пътя си в този град на качествено образование, спиращи дъха атракции и красиви пейзажи!

Melbourne

Мелбърн


Мелбърн, столицата на щата Виктория, е вторият по големина град с население около 4.1 милиона души.

Градът е създаден и непрекъснато се трансформира благодарение на множеството имигранти, които го обогатяват с влиянието на култури от целия свят.

Мелбърн е изпълнен с живот, мултикултурен град, уникален със своята музикална култура, страст към изкуствата, хубавата храна, виното и спорта. Сградите тук са интересна смесица от ново строителство и характерна архитектура от отминали години.

Мелбърн е един от първите градове в света с изцяло завършена и перфектно фунционираща, обществена влаково – трамвайна мрежа за транспорт. Трамваите в Мелбърн са туристическа атракция и предпочитано средство за придвижване от/до училище и работа.

Ако търсите приключение с европейски привкус, досег до интересна субкултура и чудесна кухня, Мелбърн е градът за Вас! Той е дом на най-много чуждестранни студенти, събрани на едно място благодарение на безупречната си образователна система, топ университети и стотици частни колежи за студенти от целия свят. Цените за обучение в колежите са конкурентни на тези в Сидни, следствие на жестоката конкуренция в частния сектор, а повечето колежи в Австралия са частна собственост.

Мелбърн е дом на някои от най-големите IT инфраструктурни проекти в Австралия, което привлича множество специалисти от бранша и инженери. Наличието на богат микс от култури в по-голямата част от Мелбърн е причина градът да е пълен с кафенета и ресторанти. Това предоставя възможности за намиране на работа и кариера в ресторантьорството в професии като главни готвачи, готвачи, управители, сервитьори, кухненски работници и съдомиячи. Заради големия бум на имигранти и наличието на чуждестранни студенти, намирането на работа в центъра на Мелбърн може да бъде трудно, но затова пък има множество възможности за работа в предградията и близките градчета.

brisbane

Бризбейн


Бризбейн е столицата на щата Куинсланд. Той е вратата към две от най-предпочитаните ваканционни места в Австралия – Голд Коуст и Съншайн Коуст, две страхотни места за забавление. Те са предпочитано място за туристите особено през зимните месеци, когато на юг е по-студено. Преди на Бризбейн се е гледало като на разраснал се провинциален град, но това описание определено не важи за днешния облик на града.

През 1980 тук са се състояли поредица от международни събития, включително Игрите Комънуелт през 1982 година и Експо 1988. Благодарение на тях Бризбейн се превръща в космополитен град.

Както и други райони в Австралия, Бризбейн започва своето съществуване като субтротично ограждение – каторга за най-непокорните затворници от колонията на Ню Саут Уелс.

Днес населението на града е около 1,94 милиона души и нарастващ поток от чуждестранни и австралийски студенти, които се наслаждават на чудесните условия за обучение, туристи и пенсионери, харесващи топлото време и инвеститори на недвижима собственост, които се възползват от покачващата се стойност на земята. Макар че е близо до сърф дестинацията Гоулд Коуст, Бризбейн е по-скоро крайречен град. Температурите рядко падат под 20 градуса през деня.

perth

Пърт


Западна Австралия е познат като най-слънчевия щат. Неговата столица, Пърт, е смятана за най-изолирания столичен град в света.

Западна Австралия заема около една трета от площта на страната. Около 74% от населението (общо 2,3 милиона души) живее в Пърт и околностите му.

Жив и модерен град, Пърт се намира на река Суон със своето пристанище Фримантъл, разположено на 20 км надолу по течението.

Градът е основан през 1829 година като малко селище на реката и бавно се разраства до 1850 година, когато група затворници са изпратени тук като работна ръка. Някои от най-красивите сгради в Пърт, като сградата на Правителството и Кметството, са построени именно с тяхна помощ.

В последно време, богатството на щата Западна Австралия на полезни изкопаеми допринесе за увеличаване на богатството на града и неговите жители, в резултат на което последва бум в строителството, който се разпространи и в други предградия на Пърт.

Центърът на града е компактен и е разположен на голям завой на реката Суон, която граничи с центъра откъм Юг и Изток и свързва Пърт с пристанището Фримантъл.

adelaide

Аделаида


Аделаида, известна като града на църквите, разполага с разкошна природна, провинциална среда. Центърът на града е заобиколен от парк, а целият град е обграден от хълмовете на планината Лофти и Южния океан.

Аделаида е столица на щата южна Австралия. Тя е разделена на квадрати под формата на решетка

На тридесет минути от града се намират хълмовете Аделаида, част от веригата на планината Лофти. Освен красотата на хълмовете, техните огромни евкалиптови дървета и живописни пейзажи, планината разполага с повече от 1000 км горски пътеки и множество очарователни градчета за разглеждане.

Аделаида се гордее с богато земеделско наследство и традиции в отглеждането на пшеница и производството на вълна. Аделаида е още известна с производството на едни от най-качествените, австралийски вина, вариращи от леки, фини, изтънчени вина Ризлинг до силни, тежки вина Шираз.

Населението на щата Южна Австралия е пръснато в няколко основни, провинциални центрове и 73% от него е концентрирано в Аделаида, който наброява около 1,2 милиона души.